- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ס"ע 17538-04-11
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
17538-04-11
2.5.2012 |
|
בפני : אייל אברהמי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ברוריה בן טוב עו"ד אחוה פודים |
: נוף ים בע"מ עו"ד ענת אלמוג בוארון |
| החלטה | |
1. בפניי בקשת התובעת לגילוי פרטים ומסמכים, ותגובת הנתבעת.
לאחר עיון בטענות הצדדים נראה כי אין מקום לדחות הבקשה על הסף אך ורק בשל האיחור בהגשתה. אכן, מן הראוי הוא כי הצדדים יפעלו להגיש בקשות מקדמיות בהקדם וללא שיהוי. אף על פי כן, בתי הדין לעבודה אינם כבולים בהוראה הדיונית שהזכירה הנתבעת. מטעמי יעילות הדיון וחקר האמת נכון הוא לבחון הבקשה לגילוי ועיון במסמכים לגופה.
להלן נתייחס כסדרן לטענות הצדדים בנדון, בהתאם למספרי הסעיפים בהם צוינו הפרטים והמסמכים המבוקשים בבקשת התובעת.
הכרעה
2. בהתייחס לסעיף א, צו כללי לגילוי ועיון במסמכים, מובהר בזה לתובעת כי כבר ביום 23.6.11, בהזמנה לדיון, ניתן צו הדדי לגילוי ועיון במסמכים והובהר לצדדים כי עליהם להגיש תצהירי גילוי מסמכים מפורטים. בנסיבות אלו, הבקשה בעניין זה מתייתרת והיא נמחקת.
בעניין זה יצוין, כי לטענת הנתבעת, הגישה תצהיר גילוי מסמכים ביום 9.1.12. מעיון בתיק בית הדין עולה כי תצהיר זה אינו קיים בתיק. הנתבעת תגיש אפוא התצהיר מטעמה תוך 14 יום.
התובעת תבהיר תוך 14 יום מדוע לא מילאה אחר החלטת בית הדין ולא הגישה תצהיר גילוי מסמכים כדין.
3. ביחס לסעיף ב' לבקשה, מכרז לטובת צד ג' בין הנתבעת לעיריית מעלה אדומים, מכוחו הועסקה התובעת, טוענת הנתבעת כי מתן זכות עיון בחוזה המהווה מידע עסקי חסוי תפגע בסוד מסחרי שלה ובאינטרס לגיטימי לשמור על חסיונו. מאידך, ייתכן ובחוזה זה ישנן תניות לטובת התובעת, החלות אף הן על יחסי העבודה בינה לבין הנתבעת כדין חוזה לטובת צד ג', שהינו התובעת.
נראה כי איזון ראוי של האינטרסים בעניין זה, ייעשה כך שהתובעת תוכל לעיין בחלקים בחוזה הנוגעים ישירות להעסקתה - דהיינו תניות המורות על גובה שכרם של העובדים כדוגמת התובעת, ויתר תנאי עבודתם. הנתבעת תמציא אפוא חלקים אלו של החוזה לעיון התובעת תוך 30 יום.
4. באשר לסעיפים ג, ד, ה לבקשה, טענה הנתבעת כי אלו כבר צורפו לכתבי בי דין שהגישה לתיק בית הדין. נמצא אפוא כי הבקשה בעניינים אלו מתייתרת מאליה והיא נמחקת.
5. סעיף ו' לבקשת התובעת עניינו עיון בהודעה שנמסרה לתובעת על תנאי עבודתה, ככל שנמסרה, ובאם לא נמסרה הודעה כזו - אישור על אי מסירתה ומתן הודעה כזו רטרואקטיבית ופירוט ביחס לכל תקופות העבודה. לטענת הנתבעת, אין לכך רלוונטיות הואיל ולא מופיעה עילת תביעה בכתב התביעה בעניין זה, ומכל מקום עליה לבדוק במסמכיה אם ניתנה הודעה כזו.
הואיל ומדובר בהודעה שחובה למסרה לעובד בהתאם לחוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) תשס"ב -2002, נראה כי מן הראוי והנכון לחייב את הנתבעת למסור הודעה זו לתובעת. כמו כן, שאלת הרלוונטיות של ההודעה לעילה אינה מוטלת בספק, הואיל ויש בה כדי להבהיר סוגיות שונות ביחס לתנאי העבודה של התובעת ושכרה, אשר הצדדים חלוקים בהם.
הנתבעת תמסור אפוא הודעה כמבוקש וכמפורט לעיל, לתובעת וישירות לבית הדין, תוך 30 יום.
סוף דבר
6. הבקשה מתקבלת אפוא בחלקה.
7. הצדדים יגישו תוך 14 יום תצהירי גילוי המסמכים מטעמם כנדרש.
8. הנתבעת תפעל להמציא המסמכים שנדרשה כמפורט לעיל, תוך 30 יום.
9. שאלת ההוצאות תידון בסיום ההליך ובהתאם לתוצאתו.
ניתנה היום, י' אייר תשע"ב, 02 מאי 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
